Over DGI

DGI Dak & Gevel ingenieurs is in 1999 door ing J.M. Bruins opgericht. In de afgelopen 10 jaar heeft het bureau zich nadrukkelijk geprofileerd als een onafhankelijk en deskundig advies en onderzoeksbureau. DGI is een klein gespecialiseerd ingenieursbureau met verschillende, jarenlang bestaande en wederzijds gerespecteerde,  samenwerkingsverbanden op een aantal zeer specialistische deelgebieden in het vakgebied daken en gevels.  Met DGI als projectleider is in beginsel ieder onderzoek mogelijk.

 

dak_en_gevelonderzoek_small_400Kenmerkend aan onze opdrachtverlening is de allesomvattende aanpak. Uw wordt als opdrachtgever deskundig bijgestaan vanaf het 1e onderzoek tot aan de oplevering van de uit te voeren werkzaamheden.

 

Een belangrijk specialisme van DGI betreft het onderzoek van dakinstortingen en hieraan gerelateerd het preventief constructief onderzoek naar de wateraccumulatie gevoeligheid van daken. Door de bekende nieuws en actualiteiten rubriek  NOVA is er korte een documentaire gemaakt waarin DGI gevraagd werd haar visie te geven over de instortingsproblematiek van daken door overmatige water of door sneeuwbelastingen.

 

In algemene zin voert  DGI op het gebied van het dak en de gevel breed onderzoek en advieswerk in de navolgende vakgebieden:

  • Ontwerp en/of  uitvoeringstechnisch
  • Organisatorisch (RI&E)
  • Bouwfysisch
  • Constructief
  • Materiaal en/of systeemtechnisch

 

Graag informeren wij u over de vele mogelijkheden om u terzijde te staan bij het voorkomen of oplossen van uw dak en/of gevelproblemen.